About the event

Conferința Big Data Analysis – Concepts, Applications and Challenges in Intelligence and Social Sciences, co-organizată de CPD SNSPA, în data de 15 septembrie 2022, a beneficiat de o largă participare și s-a bucurat de prezența unor experți naționali și internaționali.

Evenimentul a reprezentat o premieră pentru România, fiind pentru prima dată când experți din domenii precum științe politice, comunicare, IT, intelligence și securitate sau științe juridice s-au reunit pentru a discuta și prezenta soluții de utilizare a Big Data în științele sociale.

Conferința este parte a proiectului „THESEUS. Connect the Disconnections – from Disparate Data to Insightful Analysis”, implementat de SNSPA prin intermediul Centrului pentru promovarea Participării și Democrației (CPD), în colaborare cu Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), Universitatea din Malta (UoM) și Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie (NTNU). Proiectul este finanțat prin EEA Grants – mecanismul financiar 2014-2021.

În cadrul sesiunii plenare, experții implicați în proiect au vorbit publicului despre impactul și utilizarea Big Data la nivelul societății și au prezentat platforma și cursul universitar dezvoltate în cadrul proiectului THESEUS. CPD a prezentat rezultatele proiectelor realizate utilizând Big Data. Au urmat două sesiuni paralele, dintre care una coordonată de CPD SNSPA, aceasta fiind dedicată metodelor inovative de analiză a Big Data pentru cercetarea din domeniul științelor sociale. A fost o dezbatere extrem de interesantă și de antrenantă, catalogată de către toți cei prezenți ca fiind deschizătoare de drumuri pentru noi abordări și colaborări în ceea ce privește procesarea și analiza Big Data, folosind un mix de metode și perspective multidisciplinare.

CPD mulțumește particpanților, partenerilor și tututor celor care au contribuit la buna organizare a conferinței.