Summary

Centrul pentru promovarea Participării și Democrației (CPD) implementează proiectul „Online mapping of nationalist narratives, with disruptive and polarizing potential in social media” – finanțat prin mecanismul financiar al United States Agency for International Development, Cooperative Agreement number AID-OAA-A-17-00032 (CFDA no.98.001).

Proiectul este rezulatul cooperării dintre CPD și German Marshall Fund (SUA) și are ca scop evaluarea narativelor ultranaționaliste disruptive și cu potențial polarizant în social media din România, prin intermediul unor metode inovative de monitorizare și analiză.

Identificarea principalelor narațiuni asociate curentului ultranaționalist, ierarhizarea acestora în funcție de impactul în social media, identificarea surselor care generează conținut perturbator, a canalelor de diseminare și a interacțiunilor cu publicul care preia astfel de mesaje poate contribui la creșterea gradului de conștientizare în legătură cu impactul real al acestui fenomen.

De asemenea, maparea temelor care au potențialul de a amplifica polarizarea socială poate reprezenta un pas important în vederea anticipării și limitării răspândirii unor astfel de narațiuni.