Miercuri, 24 mai 2023, în cadrul unei reuniuni de coordonare, prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a avut, la New York, o întrevedere cu Fred Kempe, președintele și directorul executiv al Atlantic Council, partener instituțional al SNSPA, una dintre cele mai influente și prestigioase organizații de tip think-tank din SUA.

La întâlnire au participat ambasadorului României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, Alex Șerban, director Atlantic Council România si senior fellow în cadrul Trans Atlantic Security initiative în Centrul Brent Scowcroft al Atlantic Council, conf. univ. dr. Dan Sultănescu, cadru didactic la Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), fondator al Centrului pentru Promovarea Participării și Democrației din SNSPA și Fulbright Visiting Scholar la University of South Carolina (SUA), și Oana Cosmina Mihalache, consilier în cadrul Ambasadei României în SUA și absolventă SNSPA.

Agenda discuţiilor a vizat, în principal, modalitățile de dezvoltare a parteneriatului semnat de rectorul SNSPA, Remus Pricopie, și de preşedintele Atlantic Council, Fred Kempe, la 1 decembrie 2021, la Washington, în prezența E.S. Andrei Muraru, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, și a unei delegații de parlamentari români. De asemenea, întrevederea a reprezentat o excelentă oportunitate pentru reconfirmarea colaborării şi a angajamentului puternic al ambelor instituții faţă de consolidarea relației transatlantice și creșterea securității și stabilității în regiunea Mării Negre.

Mai multe informații, aici